Gazdasági hírek - Friss hírek

14:06 Újabb 1,2 millió Sinopharm-vakcina érkezett Magyarországra (vg.hu)
Vasárnap újabb 1,2 millió adag Sinopharm-vakcina érkezett Kínából Magyarországra, ezzel már 4,5 millióra nőtt a leszállított kínai vakcinák száma.
14:06 A jövő évi költségvetést tárgyalja az Országgyűlés (ProfitLine)
Ötnapos üléssel folytatja munkáját az Országgyűlés a következő héten. A képviselők szerdától péntekig 30 órás időkeretben tárgyalják a kormány 2022-es költségvetési javaslatát.
13:54 Egyre több céget érdekel ez a lehetőség (Piac és Profit)
A klímaváltozás elleni küzdelem fontosságát egyre több vállalkozás és pénzügyi befektető ismeri fel. Emiatt a fejlett országok piacain egyre élénkebb a kereslet a fenntartható beruházások finanszírozását szolgáló zöld kötvények iránt.
13:54 Az orvosi kamara figyelmeztet: nem lehet két nap alatt átalakítani az egészségügyi ellátórendszert (Menedzsment Fórum)
A Magyar Orvosi Kamara elnöksége közleményt adott ki az EMMI által a Szakmai Kollégiumnak adott tervezési rohamfeladatról. Szerintük már csak azért is komolytalan a kezdeményezés, mert a minisztérium két munkanapot adott a válaszadásra.
13:48 Az orvosi kamara is reagált a minisztérium tervezési rohamfeladatára (Privátbankár)
A Magyar Orvosi Kamara elnöksége közleményt adott ki az EMMI által a Szakmai Kollégiumnak adott tervezési rohamfeladatról. Szerintük már csak azért is komolytalan a kezdeményezés, mert a minisztérium két munkanapot adott a válaszadásra.
13:36 Terjedhet az izraeli-palesztin konfliktus (vg.hu)
Majd egy hete tart az izraeli-palesztin fegyveres konfliktus, melyben eddig közel kétszázan vesztették életüket.
13:30 Az éttermek 10 százaléka is becsődölt a járvány miatt Nagy-Britanniában (Portfolio)
A nagy-britanniai éttermek csaknem tíz százaléka tönkrement a koronavírus-járvány tavaly tavaszi elhatalmasodása óta - áll két üzleti és szakmai tanácsadó cég vasárnap ismertetett átfogó közös felmérésében.
13:24 Érkezik egy fontos adat Magyarországról – mire várhatunk a hétrn? (Piac és Profit)
Az egyetlen statisztikai jelentés a bruttó hazai termék első negyedévének első becslése lesz a jövő héten; a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden publikálja az adatot.
13:18 Iskolába nem mehettek, bankba pedig nem akartak menni a magyar fiatalok (Privátbankár)
A fiatal korosztály életére a járványhelyzet miatt bevezetett digitális oktatás nagy hatással volt, összesen 70 százalékuk került kapcsolatba a virtuális tanulással – derül ki a K&H ifjúsági indexéből. A felmérés szerint a 19-29 éves korosztály 51 százaléka kevesebbet találkozott a családtagjaival, vagy mozdult ki otthonról, mint korábban. A fi
13:14 Két hét múlva véget ér a koronavírus harmadik hulláma? (Hírstart)
Javulnak a járványügyi mutatók, a legutóbbi adatok alapján csökkent a szennyvízben a vírus örökítőanyagának mennyisége, ez is azt jelzi, hogy május végére lecsenghet a pandémia harmadik hulláma - mondta Rusvai Miklós virológus az M1-en vasárnap.
13:12 Nézők előtt rendezik a Magyar Nagydíjat (vg.hu)
A mogyoródi versenyeken részt vehetnek azok a szurkolók, akik rendelkeznek védettségi igazolvánnyal.
13:12 A járvány újabb mellékhatása: nincs elég ketchup, chip, acél, műanyag és csirke (Hírstart)
A Bonafarmnál egy időben nem volt a tejesdobozokra kupak, panaszkodott nemrég Csányi Sándor. A probléma több dologra is rávilágít: az ellátási láncokban még mindig vannak fennakadások, bármelyik fontos beszállító nehézsége akár egész iparágak működését akaszthatja meg, és akár egyetlen kis alkatrész hiánya is meghiúsíthatja egy egész termék gyártás
13:12 Merész intézkedésekkel tolná meg a nap- és szélenergiát az EU (Portfolio)
A jelenlegi tervekben szereplő 32 százalékról 38-40 százalékra emelné a 2030-ra a bruttó végső energiafelhasználáson belül elérendő megújuló energia részarányra vonatkozó célszámot az Európai Bizottság. A kiszivárgott terv emellett egyéb, helyenként igencsak radikálisnak tűnő lehetséges intézkedéseket is tartalmaz.
13:12 Veszélyes kór fenyegeti a magyar családokat: minden hálóban, fürdőben ott lapul (Pénzcentrum)
Nem is gondolnánk, hogy milyen súlyos veszélyek lapulhatnak párahuzatunkban. Bármennyire tiszta is lakásunk, testünk természetes működése  is olyan kártevőket vonzhat, amik akár komoly kockázatot is jelenthetnek egészségünkre. A megoldás a párnahuzatok és az ágynemű rendszeres tisztítása lehetne, de  ha rossz a mosógépünk, vagy nem megfelelő mosási
13:06 Nőtt a fiatalok megtakarítása hajlandósága (ProfitLine)
Nőtt a fiatalok megtakarítása hajlandósága: a K&H ifjúsági indexe évek óta felméri a 19-29 évesek pénzügyi magatartását, amelyből kiderül, hogy évről évre jellemzőbb rájuk a takarékoskodás, 2021 márciusában a fiatalok 60 százaléka rendelkezett félretett pénzzel, ami az eddig mért legmagasabb arány.
13:00 Tényleg kitiltható a menzáról, aki nincs beoltva? (Forbes)
A munkaadók akkor sem kötelezhetik a munkavállalókat oltásra, ha amúgy kötelességük gondoskodni a biztonságos munkavégzés és munkakörnyezet feltételeiről.
13:00 Zalai körkép a vetésekről (Agrárágazat)
Az időjárás miatt több napos csúszásban vannak a mezőgazdasági munkák.
13:00 Javult a kukorica, romlott a búza terméskilátása (Mezőhír)
Rosszabbul zárhatja a búza a szezont, mint amit várt tőle a világ.
12:54 Occitan rövidtárcsa, már vontatott változatban is (GépMax)
Eddig az Occitan rövidtárcsa függesztett kivitelben készült. Idén viszont megérkezett vontatott is.
12:54 Zidane távozik a Real Madridtól (vg.hu)
Zidane már a múlt vasárnapi, Sevilla elleni, 2-2-es döntetlennel zárult mérkőzés előtt bejelentette a játékosoknak a döntését.

Kereső

Keresés a weben, katalógusban, hírkereső, játékkereső: